diumenge, 27 de maig del 2012

Circular de dilluns 28 de maig

Benvolgudes famílies,
Com sabeu aquest trimestre feim el projecte de les Illes Balears. Ara hem començat a veure la flora i la fauna autòctona de Mallorca i cada nin i nina ha de fer un treball individual, un lapbook (és un tipus de “llibre” o suport que es desplega -fet a partir d'una cartolina gran- i que d'una manera visual, ràpida i creativa podem treballar un tema).
 Què ha de contenir?
  • Dos apartats, un destinat a la flora i un altre a la fauna.
  • Flora: arbres típics de Mallorca: pi, alzina, ametller, garrover, figuera..., arbusts: mata, carritx, estepes, gargalló... Fer una petita descripció de la planta, si és de fulla caduca o perenne (treballat a classe), on ho trobam (bosc, garriga...), si fa fruit... Estaria bé que posassin algunes fulles (sense passar-se) de l'arbre o matoll que expliquin, sinó una fotografia anirà ben bé.
  • Fauna: ens centraren amb animal terrestres ja que a Montuïri no hi ha mar, encara que si queda espai està més que bé posar alguna animal aqüàtic (esparrall, llampuga, donzella...). Podem parlar de: l'ovella, la cabra, el ca de bou, la perdiu, el colom, la vaca... Record, animals autòctons de Mallorca. També estaria molt bé acompanyar l'explicació de l'animal (on viu, que menja, viu en grup o en solitari...) amb una fotografia.
Els lapbooks s'hauran d'entregar el dilluns 11 de juny, ni abans ni després.
És un treball que els nins han de fer tots sols, evidentment amb l'ajuda i suport de vosaltres, els pares, però recordau que són ells que han de guiar el seu projecte i treballar a partir de les seves idees. Si teniu cap dubte ja sabeu on trobar-me.

2 comentaris: