diumenge, 20 de maig del 2012

Acabarem primer els llibres que els dies!

Aquesta setmana ha tocat la proveta del que hem vist fins ara del projecte de medi: el nom de les illes i illots de les Illes Balears, les banderes, les capitals de cada una de les illes i la geografia física com: la serra de Tramuntana, les serres de Llevant, es Pla, les badies... col·locades a un mapa. Realment ha estat un èxit, crec que amb aquest projecte ens ho passam molt bé i el que és més important, aprenen moltíssim.
Ara hem començat amb la flora, a veure quins exemples trobam a Mallorca, sempre ens centram amb la nostra illa ja que és la que coneixen més i els hi és més fàcil entendre-ho i aprendre-ho. Hem vist quins arabres, arbustos... trobam als nostros boscos, a les garrigues i també hem parlat dels arbres de fulla caduca i fulla perenne. S'ha de dir que han entés molt bé tots aquests conceptes nous. Aquesta setmana seguirem ampliant els nostres coneixements.
A mates seguim amb el tema del pes i capacitat que quasi tenim enllestit i ben segur aquesta setmana ja tocarà fer la proveta. Hi ha hagut poc contingut de pesos però ho hem aprofundit més a l'aula amb exemples visuals i manipulatius. La resta de tema s'ha centrat en repassar el que hem vist durant tot el curs.
I a català seguim amb la lletra g, encara que ara hi hem afegit la lletra u pel que ens surt el dífrag gu. Hem vist que aquest dígraf va seguit de les vocals e/i i fa que soni diferent de quan van només amb el fonema g. Alguns exemples de paraules amb gu són: formigues, àguila, tortugues, joguines...
Seguim treballant així que ja queda molt poquet.

4 comentaris:

  1. Que bé! així tendran poques feinetes per l'estiu! per cert, l'any que ve tens plaça a Montuïri o està pendent de Comissions de Serveis i altres coses?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Teresa, l'any que ve no sé on seré, estic amb expectativa i al juliol hem de tornar a triar plaça, així que creuam el dits per veure si em torna a tocar amb vosaltres.

      Elimina
    2. Implicitament dius que voldries poder quedar amb ells l'any que ve, no? Ido no et despistis en triar!!!! Que ells estiram ben contents ;P

      Elimina
    3. Ja ens agradaria que poguessis tornar i acabar cicle amb ells . Creuarem dits, mans, peus , en català, en castellà,en anglès, en suïs i el que faci falta !!

      Elimina