diumenge, 22 d’abril del 2012

La feina d'aquesta setmana

Durant la setmana hem acabat el tema de:
- Matemàtiques: de sumes duent i els cèntims. La majoria de nins han entès sense gaires dificultats el proces d'aquestes sumes, així i tot, encara hi ha algú que es despista i comença a sumar per les desenes; i hi hem d'estar damunt perquè tots sabem que aquestes no ens sortiran mai bé si ho feim així. Amb els cèntims (1, 2, 5, 10, 20, 50) també hi ha resultats positius, ara ja els hi podeu donar la llista de la compra, la cartera i deixar-los anar a comprar;)
- I el de català: el que hem treballat en aquesta àrea ha estat, principalment, els fonemes ga, go, gu, ge i gi. Hem vist que, al igual que passava amb la lletra c, després de la lletra g sona diferent si al darrera hi va a, o, u o si hi trobam e, i. És important no confondre la ge de gelat amb la je de Jerònia Lin per exemple, perquè malgrat sonar igual hi ha paraules que s'escriuen diferent. Però aquest vocabulari, com ja hem comentat altres vegades no és res més que pràctica i paciència per aprendre correctament la seva escriptura. Simplement els hem de treballar.
Això vol dir que aquesta setmana hi haurà la proveta de cada una d'aquestes assignatures.

I a medi hem començat el nou projecte: La geografia a les Illes Balears. El que hem fet ha estat posar nom a tot allò que ens envolta: el mar Mediterrani, la terra banyada per aquesta: la península Ibèrica, França, Itàlia i en continent africà; després ens hem centrat amb el què tenim més a prop, les Illes Balears: situar-les al mapa, mirar com són i posar-hi el nom.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada