dissabte, 17 de març del 2012

Seguim endavant

Avançam amb el nostre aprenentatge i el final del trimestre ja s'acosta.
Durant la setmana a metemàtiques hem ben enllestit el tema de les restes de dues xifres, això vol dir que aquesta setmana toca proveta, com a català on hem descobert que és la poesia i a medi que ja estam a punt de concloure el projecte.
El treball que hem fet a mates ha estat: repassar les restes de dues xifres, hem après a sumar tres nombres un damunt l'altre, els signes de major que (>) i menor que (<) i hem seguit amb l'escriptura dels nombres, els 60. A algun nin encara li balla les desenes i unitats, noltros sovint ho repassam perquè és així com sumam, restam, miram quin número és mes gran... però no està de més repassar-ho a casa.
Amb en Pèbili, a filosofia, hem après què és la POESIA i després a català hem llegit diferents poemes on els hem analitzat: quants versos té, si té estrofes, si trobam rimes i quines són les paraules...
També hem vist com es formaven el plural a les paraules acabades amb -ca, com per exemple oca --> oques, perquè noltros ja sabem que no pot ser oces ja que la e després de c sona com ceba, cel... Ara només és pràctica ja que aquesta setmana veurem paraules que contenen la qu sense formar plural, com: quadre, quinze, màquina... Com sabeu no hi ha una relga per aquest vocabulari més que repassar-ho i tenir paciència.

1 comentari:

  1. Realment aquest trimestre estau fent una feinada.Trob que heu avançat molt i amb ses feines que duen a casa(que també en fan bastanta...),va molt bé per poder veure com van els nostres fills i poder ajudar-los amb el que més els hi costa.
    Aprofit per donar-te ses gràcies pel detall que els dugueres de París.

    ResponElimina