diumenge, 26 de febrer del 2012

El museu de la Jugueta Antiga i Sant Antoni de Sa Pobla

Aquesta setmana, el dimarts, anàrem d'excursió al Museu Can Planes, a Sa Pobla. Aquest tenia dues parts: la de Sant Antoni i el dimoni i el de la Jugueta Antiga.
Primer anàrem amb na Margalida que va ser l'encarregada de mostrar-nos la part de la festa de Sant Antoni i el dimoni, ens va mostrar el caparrots, els dimonis i el grif que surten per les festes, finalment ens posaren un vídeo de les parts més importants de les seves festes com el ball dels caparrots, el piromusical, com fer una espinagada...
Aquests són els caparrots que es posen els nins d'entre 8 i 10 anys i són una rèplica exacte dels que se posen els adults:

Aquest és el grif, que surt al correfoc:
Els diferents cartells de les festes de Sant Antoni:
En negrito, que uns quants tot d'una el conegueren:
 
Els caparrots dels adults:
I aquí tots preparats per veure el vídeo:
La segona part va ser dirigida per en Martí, ell va ser qui ens va mostrar les juguetes antigues amagades en aquest museu, n'hi havia de molt interessants que, sobretot a les mestres, ens recordaren vell temps.







I a defora hi havia una escultura d'un instrument musical, quin veis? o quins veis? Noltros es divertírem molt fent música, una manera agradable de despedir la visita.

1 comentari: