dilluns, 21 de novembre del 2011

Seguim aquí!

La setmana passada no vaig posar cap entrada al nostre blog, no perquè no féssim feina sinó perquè en varen fer massa, no hi va haver res d'extraordinari.
El què més ens preocupa a les mestres que intervenim dins la classe és la lectroescriptura. Hem pogut observar que alguns nins no tenen massa clara la grafo de les lletres lligades, és per això que abans no sigui massa tard ens hem posat a treballar aquest aspecte i ho hem pogut lligar molt bé amb el tema dels mitjans de transport, com ja haureu vist.
A classe feim grafo, senefes... és molt important que els nins aprenguin la direccionalitat de les lletres i prenguin consciència que el llapis no s'aixeca fins que hem acabat d'escriure la paraula, llavors ja posarem punts a les i, pals a les T...
També a català hem començat a veure el començaments i finals de les frases: el inici sempre és amb lletra majúscula (és hora de començar a introduir aquest concepte i deixar enrere la “lletra de pal”) igual que els noms propis i quan acabam hi posam un punt. És molt important que ens fixem amb això, perquè encara que només escrivim frases després tot això pot derivar a un text.
A mates hem acabat amb el tema de les restes i la veritat que els resultats han estat molt positius, es veu que heu fet feina;)
Agrair-vos el vostre suport. Seguim així.
Fins aviat!

4 comentaris:

  1. Marga,te volia agrair que ens expliquis tan bé, el que feis a classe i la manera com ho treballau.Trob que es important sebre el que en general els costa més als nins,com el cas de la lectoescriptura ,així també podem ajudar un poc desde casa.Al menys ho intentarem...

    ResponElimina
  2. Alguna explicació ens havia arribat a casa del que feis a classe, però poca cosa... Ens va molt bé que ens passis aquesta informació, així és més fàcil ajudar-los!
    Sé cert que d'aquí a poc ho tendran ben assolit, pareix que ténen moltes ganes d'aprendre i fer feina.
    Gràcies Marga!!

    ResponElimina
  3. "bueno, ahora vengo a cantar sereno..."

    meam, com la part positiva va a carreg de ses "mamis" (sou tot amor), jo aniré dient ses "verdades como templos" (en mallorquí quedava malament perque hi ha paraulota). Al lio, casi, i dic casi, vaig renyar en es nin quan va fer sa feineta de repassar les paraules (no tenc ni idea si te un nom més xulo). Els i pots fer el comentari que si en llapis no es veu (ho va fer tan be que semblava que no estava fet...) poden fer servir un de color o lo que sigui (o fer la fotocòpia amb menos tinta)

    Per les mames no tan ocupades, ja ho pos dimarts..., si volen practicar lectroesciptura (que supòs que no es donar corrent per que façin més via a escriure), una web

    http://fadesimags.blogspot.com/2011/03/feinetes-de-lectoescriptura-sobre-la.html

    i per aprendre a que facin ses feines sense estar al damunt constantment (aquí podria fer tant de comentaris que més val no dir res). Sincerament, és prou interessant

    http://www.fassers.com/utilitats/docs/autonomia_aprenentatge.pdf

    ala a passar-ho be (jo dos setmanes castigat)

    ResponElimina
  4. Marc, ves a escola i revisa les teves faltes d'ortografia!!!!
    ;P

    Marga: m'agrada la transparència de la gestió diària, com ens mostres cada dia al blog. Moltes gràcies!!!! En Marc farà les feinetes de tots els infants amb ells, ja que està tan posat amb l'educació!!!

    ResponElimina